Conferința Internațională ABA 2018: Compararea a doua metode de predare a jocului tematic copiilor diagnosticati cu autism

Conferința Internațională ABA 2018, cel mai mare eveniment din Sud-Estul Europei dedicat analizei aplicate a comportamentului, are loc între 20 și 22 aprilie și aduce din nou la București cei mai valoroși specialiști din tară și de peste hotare pentru trei zile de prelegeri și seminarii cu privire la cele mai noi teorii și practici în domeniu.

Valentina Puicea, psiholog clinician cu o experiență de 8 ani în implementarea și elaborarea strategiilor de recuperare a copiilor diagnosticați cu autism, prezintă la Conferința tema : „Compararea a doua metode de predare a jocului tematic copiilor diagnosticati cu autism”.

În prezentare se va realiza compararea a doua metode de predare a jocului tematic cu scopul de a identifica o metoda eficienta. Cele doua metode de predare sunt o metodă de prezentare a comportamentului de joc prin intermediul unei înregistrări video și o metodă de prezentare a comportamentului de joc în vivo.

Jocul reprezintă un stadiu firesc în dezvoltare, în care copilul învață despre utilitatea obiectelor, explorează prin intermediul simțurilor mediul, se dezvoltă cognitiv și își stimulează creativitatea și imaginația. Perioada copilăriei este strâns asociată cu comportamentele specifice jocului, accestea având un rol important în dezvoltare.

Alegerea metodei de predare este esențială în atingerea obiectivelor, de aceea prezentarea își propune compararea a două metode cu scopul eficientizării procesului terapeutic.

Dacă iți dorești să asculți prezentarea extrem de interesantă, înscrie-te AICI la Conferința Internațională ABA.

Despre Valentina Puicea

Valentina Puicea este psiholog clinician. Are o experiență de 8 ani în implementarea și elaborarea strategiilor de recuperare a copiilor diagnosticați cu autism. În demersul evoluției profesionale, pune accent pe acuratețea, rigorile teoretice și practice ale analizei aplicate a comportamentului. Urmează în prezent cursurile master-ului Applied Behavior Analysis din cadrul Clemson University.