Conferința Internațională ABA 2018: Utilizarea trainingului de comunicare funcțională pentru reducerea comportamentelor problemă menținute de accesul la ritual

Conferința Internațională ABA 2018, cel mai mare eveniment din Sud-Estul Europei dedicat analizei aplicate a comportamentului, are loc între 20 și 22 aprilie și aduce din nou la București cei mai valoroși specialiști din tară și de peste hotare pentru trei zile de prelegeri și seminarii cu privire la cele mai noi teorii și practici în domeniu.

Alina Bobârnac, analist comportamental acreditat BCBA și președinte al Centrului New Odyssey, și Loredana Tîrțopan, consultant în analiză comportamentală aplicată în cadrul Centrului New Odyssey, aduc o prezentare extrem de interesantă în ziua II a Conferinței: „Utilizarea trainingului de comunicare funcțională pentru reducerea comportamentelor problemă menținute de accesul la ritual”

Problemele legate de insistența unei asemănări și a aderării la rutină sunt susceptibile să creeze obstacole în viața de zi cu zi a copiilor cu autism și a familiilor acestora, având în vedere că adesea, rutinele trebuie întrerupte atunci când condițiile se schimbă.

Planul de intervenție asupra comportamentelor problemă, în acest studiu, a presupus învățarea unui comportament alternativ prin care subiectul comunică adultului când situația devine una aversivă pentru el; studiul evidențiind menținerea la o frecvență scăzută a comportamentelor neadecvate chiar și atunci când parametrii intervenței au fost schimbați, în cadrul generalizării.

Dacă iti dorești să asculți prezentarea extrem de interesantă, înscrie-te AICI la Conferința Internațională ABA.

Despre Alina Bobârnac

Alina Bobârnac este analist comportamental acreditat BCBA și președinte al Centrului New Odyssey. Are o experiență de 14 ani în educația timpurie și intervenția comportamentală aplicată. Alina este trainer pentru psihologi și terapeuți ABA (Registered Behavior Tehnician) și lector în cadrul cursurilor de acreditare BCBA/BCaBA Clemson University-Romania. În calitate de consultant BCBA, Alina este implicată activ, atât în programe de intervenție comportamentală aplicată, cât și în programe de educație incluzivă prin crearea de materiale auxiliare care susțin integrarea copiilor cu autism în gradiniță și școală.

Despre Tîrțopan Loredana

Tîrțopan Loredana, absolventă a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, specializarea Psihologie, Universitatea București. Este consultant în analiză comportamentală aplicată, în cadrul Centrului New Odyssey. În planul evoluției profesionale crede că este important să fie în permanență conectată cu cele mai noi și avizate informații din domeniul analizei comportamentale, motiv pentru care urmează cursurile master-ului Applied Behavior Analysis din cadrul Clemson University.