Despre RBT- Registered Behavior Analyst

RBT (Registered Behavior Technician) este persoana direct responsabila de implementarea planului de interventie pe care il dezvolta coordonatorul echipei (BCBA sau BCaBA).

Pentru a putea obtine acreditarea, terapeutul trebuie sa efectueze un training de 40 ore, in urma caruia va sustine un examen pentru a deveni RBT.

Training-ul  poate fi tinut doar de catre un consultat acreditat international, respectiv BCBA sau BCaBA.

Acest tip de acreditare ar trebui obtinut de catre toti terapeutii care aplica analiza comportamentala in terapia copiilor cu tulburare de spectru autist.

Despre acreditare

Registered Behavior Technician isi conduce practica sub supravegherea atenta si permanenta a unui  BCBA/ BCaBA. RBT este responsabil de implementarea directa a serviciilor comportamental-analitice. RBT nu elaborează planuri de intervenție sau evaluare. Supervizorul RBT este responsabil de stabilirea sarcinilor pe care un RBT le va indeplini, ca parte a instruirii sale, extinderii experientei si dobandirii competentelor. Cosultantul acreditat BCBA este responsabil pentru activitatea RBT, pentru toate cazurile pe care le supravegheaza.

Supervizare

RBT va avea cel puțin o persoana responsabila care este prezentata public in Registrul RBT de pe site-ul BACB, dar poate lucra sub supervizarea mai multor consultanti.

Intalnirile pentru supervizare se vor desfasura bilunar pe o perioada nedeterminata.

Pastrarea acreditarii RBT

Anual, RBT trebuie sa obtina evaluarea competentelor, sa finalizeze reinnoirea, sa fie supus supervizarii si sa se conformeze cu standardele de etica impuse de BACB.

 

        In cadrul training-ului RBT se urmareste Task List-ul de pe acest link http://bacb.com/rbt-task-list/

In urma training-ului un consultant acreditat BCBA sau BCaBA va face o evaluare conform criteriilor impuse de BACB.

 

Toate detaliile legate de conditiile impuse de BACB pentru aceasta acreditare pot fi gasite pe http://bacb.com/rbt-requirements/

 

Examenul pentru titlul de tehnician comportamental acreditat include 75 de intrebari cu raspunsuri multiple. Fiecare intrebare are patru raspunsuri posibile. Subiectele examenului se bazeaza pe Lista competentelor RBT.