Louise-McHugh

Dr Louise McHugh la Conferința Internațională ABA 2018: “Introducere în Terapia de Acceptare și Responsabilizare” și “O abordare comportamentală pentru înțelegerea și formularea perspectivelor”

Conferința Internațională ABA 2018, cel mai mare eveniment din Sud-Estul Europei dedicat analizei aplicate a comportamentului, are loc între 20 și 22 aprilie și aduce din nou la București cei mai valoroși specialiști din tară și de peste hotare pentru trei zile de prelegeri și seminarii cu privire la cele mai noi teorii și practici în domeniu.

Dr Louise McHugh, profesor asociat la Universitatea din Dublin, vine la Conferintă cu două subiecte extrem de interesante: “Introducere în Terapia de Acceptare și Responsabilizare” și “O abordare comportamentală pentru înțelegerea și formularea perspectivelor”

Introducere în Terapia de Acceptare și Responsabilizare

Terapia de Acceptare și Responsabilizare (ACT) se axează pe sporirea flexibilității psihologice în serviciul realizării valorilor fundamentale ale vieții. Un lucru care distinge ACT de alte psihoterapii este fundamentarea sa în știința comportamentală empirică. Dovezile ştiinţifice sugerează faptul că  limbajul uman poate produce efecte psihologice negative în anumite circumstanțe. ACT este o abordare terapeutică în care efectele negative ale limbajului sunt subminate pentru a susține existența unor valori flexibile fundamentale în viață. Activitatea terapeutică ACT implică șase procese cheie propuse în cadrul modelului „hexaflex”. ACT a primit un sprijin empiric considerabil in literatura de specialitate. Acest workshop va introduce participanților modelul “ hexaflex” al ACT care oferă exerciții experienţiale care pot fi utilizate în cadrul  grupurilor  din  medii diferite, de exemplu  in mediul organizațional, educațional sau clinic.

O abordare comportamentală pentru înțelegerea și formularea perspectivelor

O abilitate socială critică implică capacitatea de a prelua perspectiva altora și de a înțelege că alți oamenii au dorințe, necesităţi și cerinţe, care sunt diferite de ale noastre. Teoria cadrului relațional – TCR (Relational frame theory – RFT) este o abordare comportamentală modernă a limbajului uman și a cunoașterii care explică comportamentul uman complex, cum ar fi preluarea unei perspective, in termeni de răspuns relațional derivat. Conform TCR, o istorie a întăririi pentru relațiile deictice, cum ar fi eu-tu, acolo-aici, acum-atunci, este critică pentru apariția unui repertoriu sofisticat de preluare a perspectivelor. Această înțelegere teoretică a comportamentului complex a dus la proiectarea intervențiilor pentru stabilirea acestor repertorii atunci când sunt deficitare. Aceasta prezentare se axează pe literatura înfloritoare a domeniul formulării perspectivei și  pe ştiinţa comportamentului contextual.

Dacă iti dorești să asculți prezentarea extrem de interesantă a lui Louise McHugh, înscrie-te AICI la Conferința Internațională ABA.

Despre Dr Louise McHugh

Louise este profesor asociat la Universitatea din Dublin. Interesele sale de cercetare se axează pe analiza experimentală a limbajului și a cunoașterii dintr-o perspectivă analoagă a comportamentului și a teoriei cadrului relațional, incluzând în special dezvoltarea unor abilități cognitive complexe, cum ar fi formularea perspectivelor și investigarea la nivel de proces a psihoterapiilor comportamentale și cognitive, inclusiv Terapia Acceptării si Angajării (Acceptance and Commitment Therapy). A publicat peste 70 de lucrări pe această temă și a primit finanțare din mai multe surse, printre care Academia Britanică, Leverhulme Trust, Trustul Waterloo și Adunarea Galeză. Este membru al Asociației pentru științe comportamentale contextuale (ACBS).