Inscriere Conferinta

Analiza comportamentală – Direcții de dezvoltare în România

Un eveniment organizat de Institutul ABA România și Departamentul de Psihopedagogie Specială, Facultatea de Psihologie și Științele Educației

Evoluția serviciilor de analiză comportamentală, reperele de formare și demersurile sociale și politice pentru acreditările în domeniu exprimă eforturile comune de stabilire a standardelor profesionale și etice, care să poată fi aplicate cu succes în orice cadru și mediu terapeutic.

Acestă conferință este primul eveniment din România adresat reprezentanților organizațiilor, centrelor de terapie și profesioniștilor din domeniu, susținând stabilirea standardelor de aplicare a analizei comportamentale și a punctelor comune și eficiente de comunicare și colaborare..

Evenimentul va aduce lectori internaționali și din România, specializați în analiză comportamentală aplicată și va fi acreditat de către Colegiul Psihologilor din România (8 credite), respectiv de către BACB (Behavior Analyst Certification Board) (8 credite), oferindu-se credite specialiștilor din domeniu – psihologi cu drept de liberă practică și analiști comportamentali.

Subiectele din cadrul conferinței vor fi centrate pe dezvoltarea serviciilor din cadrul organizațiilor din România, centrelor sau programelor home-based, înțelegerea, aplicarea și respectarea standardelor ce asigură eficiența intervențiilor, modalităti de formare și acreditare pentru terapeuți și perspective comparate cu modele internaționale validate deja.

Printre invitații speciali ai evenimentului se vor afla cei doi lectori internaționali-William Edwards, Ph. D, Clemson Center for Behavior Analysis și Neil Martin, Ph. D, Director of International Development.

Teme conferință:


9.00 – Deschidere

Institutul ABA Romania – Obiective și direcții de dezvoltare

9.15 – 10.30

”Overview of the ethics and supervision requirements of the BACB” – Neil Martin, Ph. D, BACB Director of International Development

10.45 – 12.30

”Implementing a supervision structure for center and home-based services” – William Edwards, MS, BCBA, Clemson Center for Behavior Analysis

Opțiuni de training și acreditare în ABA disponibile în România

12.30 – 13.30 Pauza de masă

13.30 – 15.30

Standarde în centrele ABA din România:

Coordonarea programelor de recuperare în cadrul organizațiilor ce oferă servicii ABA – Anca Dumitrescu, BCBA

Training-ul terapeuților – Ana Turtureanu, BCaBA si Valentina Puicea BCBA

Strategii de implicare a părinților în procesul terapeutic – Camelia Frangulea, BCBA

15.30 – 17.00

Repere practice pentru intervenția la domiciliu – Andreea Stroe-Mățăuan BCBA, Geanina Bucuroiu BCBA, Iulia Lazarean, BCBA

Îmbunătățirea procesului de predare la grupul de copii folosind principiile ABA – Iulia Lazarean, BCBA

Dezbatere – care sunt principalele dificultăți întâlnite în cadrul organizațiilor ce oferă servicii ABA.


Institutul ABA România este organizația care promovează standardele profesionale ale analizei comportamentale și aduce alături profesioniști care să creeze și să dezvolte cele mai bune practici în domeniul ABA.

A fost inființată în 2015, iar membrii asociației sunt specialiști acreditați internațional, implicați în proiecte sociale, de formare, intervenție terapeutică sau servicii home-based.

Institutul ABA România își propune să realizeze centralizarea specialiștilor acreditați internațional și a celor care au finalizat o formare de lungă durată în analiză comportamentală în țară sau prin programe universitare din afara țării.

Aceștia se vor regăsi în cadrul site-ului www.aba-românia.ro, ca recomandări directe de specialiști pentru familiile și clienții care solicită servicii de acest tip.

Institutul ABA România, în parteneriat cu alte asociații reprezentative, este implicat în procesul de advocacy pentru acreditarea profesiei. Din acest motiv, contituirea unui grup semnificativ de reprezentanți ai profesiei, specialiști și practicieni este esențială și contituie un argument puternic în demersul nostru.

TAXA de participare:

200 lei – individual

150 lei – grup (minim 5 persoane)

Plata se va face în contul RO85BUCUE47770252511RO01, deschis la Alpha Bank, cont al partenerului Autism Voice.

Taxa de participare include prânzul și coffee break.

Parteneri Conferinta: Autism Voice, Help Autism, Lumea lui Arthur, Învingem Autism, Centrul Rainbow.

Locatie: Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Șos. Panduri nr. 90, sector 5, București

In urma ocuparii locurilor in cadrul conferintei va anuntam ca inscrierile s-au incheiat. Va multumim pentru intelegere!