Alice Pruteanu

Psiholog

Alice are competențe în psihologie clinică, psiholog principal, supervizor. Are specializare în analiză comportamentală aplicată din 2014. Este formator, fiind implicată atât în dezvoltarea cursurilor de formare de scurtă durată ale psihologilor , dar și în programe de consiliere a părinților și terapeuților implicați în terapia copilului cu TSA.
Alice este membru fondator al Asociației Speranța Andradei, organizația prin care a reușit să dezvolte încă din 2006, unul dintre primele centre de terapie din România în terapia copiilor cu TSA și primele proiecte de formare a specialiștilor la nivel județean și regional. A fost implicată în coordonarea programelor din cadrul centrului Micul Prinț Focșani,  în campanii de informare, lobby & advocacy și mai ales în proiectele care susțin familiile copiilor cu TSA, tulburări de dezvoltare și terapia acestora. Alice este de asemenea doctorand al Universității București, specializarea psihologie clinică, cu teza „Depistarea precoce și Intervenția timpurie , factori definitorii ai integrării copilului cu TSA”
În cei 20 ani de experiență și implicare activă în domeniu a făcut posibilă dezvoltarea analizei comportamentale și a serviciilor pentru copii în județul Vrancea și consolidarea statutului specialiștilor vrânceni în acest domeniu.

Oraș: Focșani

Titlul cursului: Tehnici de psihoterapie cognitiv comportamentala si analiza aplicata a comportamentului in TSA – implementarea si coordonarea planului de interventie

Instituția: Asociația de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale din Romania

alice_pruteanu@yahoo.com