Anca Dumitrescu

Președinte ABA România, BCBA, Psiholog

Anca are specializare în analiză comportamentală aplicată încă din 2010, certificată ca primul analist comportamental BCBA din România. Este formator, fiind implicată atât în dezvoltarea cursurilor de formare de scurtă durată ale psihologilor și terapeuților ABA, dar și în programul Clemson-Romania – Verified Course Sequence în analiză comportamentală aplicată, inițiat în 2016.

Anca este membru fondator Autism VOICE, organizația prin care a reușit să dezvolte primele standarde de calitate din România în terapia copiilor cu TSA și primele proiecte de formare a specialiștilor la nivel național. Este implicată în coordonarea programelor din cadrul celor două centre Autism Voice, în acțiuni de reglementare a statutului analizei comportamentale în România, în campanii de informare, lobby & advocacy și mai ales în proiectele care susțin familiile copiilor cu TSA, tulburări de dezvoltare și terapia acestora. Anca este de asemenea Coordonator științific al ABA Bucharest International Conference și Președinte al Institutului ABA România.

În cei 16 ani de experiență și implicare activă în domeniu a făcut posibile nu doar dezvoltarea analizei comportamentale la noi în țară și a serviciilor pentru copii, dar și consolidarea statutului specialiștilor, oferindu-le un ghid etic pentru a profesa și toate informațiile academice necesare practicii.

Oraș: București

anca.dumitrescu@autismvoice.ro