ANDA BĂCANU

Psihopedagog

Anda a absolvit Facultatea de Psihologie și Științele Educației, specializarea Psihopedagogie Specială, urmând apoi cursurile Masterale de Terapie Logopedica și cele de Psihologia Muncii, Transporturilor și Serviciilor. A urmat cursul de Analiză Aplicată a Comportamentului în cadrul programului Clemson (Carolina de Sud) -Romania – Verified Course Sequence.
Lucrează în domeniul analizei comportamentale din anul 2010, ocupând postul de terapeut și în paralel postul de logoped, iar după finalizarea cursurilor postul de consultant al programelor de intervenție ce se adresează persoanelor cu autism.
Din 2018 este Membru fondator al Asociației Bright future for Every Child (BFFEC), iar activitățile profesionale principale constau în: coordonarea echipelor implicând atât terapeuții cât și familia; asigurarea implementării acurate a tehnicilor ABA, coordonarea grupuri de socializare, integrarea persoanelor cu tulburare de spectru autist și alte deficiențe în școli și grădinițe și corectarea tulburărilor de limbaj și comunicare.
Un atu este reprezentat de faptul că, în calitatea sa de logoped, deține uneltele pentru gestionarea comportamentelor și tehnici de recompensare ce înlesnesc implementarea programelor de corectare a limbajului, iar în postura de consultant deține uneltele de impostare și corectare a tuturor sunetelor, putând îngloba toate acestea în planul de intervenție al copilului.

Oraș: București

Titlul cursului: BCBA/ BCaBA Course Sequence Applied Behavior Analysis

Instituția: Clemson University

anda.bacanu@yahoo.com