Colibaseanu Ioana

Psiholog

Ioana este psiholog cu specializare în psihopedagogie specială, cu formări în analiză comportamentală, logopedie și psihoterapie cognitiv-comportamentală. Lucrează în domeniul recuperării copiilor cu tulburări în dezvoltare din 2004. A lucrat în toți acești ani ca terapeut ABA, logoped la copii cu tulburări de dezvoltare (autism, apraxie, dizartrie, sindrom Down, dislalie, întârzieri în dezvoltare, etc) și a coordonat terapia de la domiciliu a numeroase familii din toată țara. În 2018 a absolvit programul Clemson – Romania – Verified Course Sequence.

Din 2015 este colaborator al Asociației Abilități din Dizabilități. Împreună au deschis un centru de recuperare pentru copiii cu dizabilități, în care oferă servicii de terapie comportamentală, logopedie, kinetoterapie, stimulare senzorială, consilierea familiilor. În prezent se ocupă de coordonarea programelor de intervenție a copiilor din cadrul centrului, de formarea specialiștilor angajați ai centrului, în vederea aplicării principiilor comportamentale și a tehnicilor logopedice adaptate nevoilor fiecărui copil, precum și de consilierea familiilor.

Susține implicarea activă a familiei în recuperarea copiilor. Considera că ei, specialiștii, sunt cei care pot oferi suport familiilor, spre a conștientiza și a accepta nevoile speciale ale propriilor copii, astfel încât să își poată activa resursele necesare pentru a-i ajuta.

Oraș: București

Titlul Cursului: BCBA/ BCaBA Couse Sequence Applied Behavior Analysis

Instituția: Clemson University-România

haisavorbim.i@gmail.com