Constantinescu Ioana Cristina

BCBA

Ioana are o experienta de lucru cu persoane cu neurodiversitate inca din anul 2013. Activitatile de voluntariat in centrele de plasament, a centrului de zi pentru copiii din Hospice Casa Sperantei si experienta ca terapeut ABA in cadrul unei asociatii de specialitate din Brasov, au contribuit activ la dorinta de progres si autoperfectionare profesionala.

Implicata intr-un proiect de isertie sociala a tinerilor adulti din medii dezavantajate in comunitatea din Fagaras, a descoperit nevoia locala pentru servicii terapeutice. Astfel a devenit membru fondator al Asociatiei Ascend Kids, asociatie care s-a fondat la inceputul anului 2019 ca raspuns la aceste nevoi.

In anul 2021 a obtinut acreditarea BCBA in urma absolvirii cursului de lunga durata sustinut de Clemson University. In acelasi an a fondat in cadrul asociatiei programul de gradinita incluziva cu predare bazata pe principiile analizei comportamentale aplicate.

In prezent Ioana este directorul celor doua centre Ascend Kids, coordonator a diferite proiecte comunitare ce vizeaza integrarea copiilor cu cerinte educationale speciale si sprijin in formarea profesorilor pentru eficientizarea integrarii copiilor cu CES in invatamantul de masa.

Dragostea pentru cei din jur si provocarile domeniului sunt principalele surse de motivatie pentru a adopta o titudine responsabila, sa fie autodidacta, implicata in formare continua si sa colaboreze cu specialisti pasionati.

Oraș: Brasov

Psihopedagog, BCBA

Asociatia Ascend Kids

ioana.cpintilie@yahoo.com