Fabian Alina Crina

Coordonator programe ABA

Sunt Fabian Alina și sunt psiholog, logoped, analist comportamental, cu o experiență de 11 ani în domeniu. Activez în domeniul educației și cel al sănătății mintale ca terapeut, psiholog, logoped și nu în ultimul rând, coordonator de programe ABA a Centrului ABA THERAPY CENTER.

După absolvirea studiilor de Psihologie (2012), am devenit profesor consilier pentru învățământul preșcolar, primar și gimnazial în cadrul Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională

(CJRAE) Satu Mare, unde am descoperit un amănunt care mi-a schimbat tot parcursul profesional, plăcerea de a ajuta copiii cu nevoi speciale.

În acel moment am știut că aceasta este adevărata mea chemare și un pic mai târziu am făcut și marea schimbare în privința aceasta.

Anul 2016 a fost momentul când am intrat în marea familie CSEI (Centrul Școlar pentru Educație Incluziva Satu Mare) din acel moment activez în cadrul învățământului special ca profesor pentru învățământul preșcolar, unde dezvolt abilități școlare și de viață, coordonez activități de grup și socializare potrivite necesităților copiilor, creez o punte între învățământul special și de masă, prin integrarea copiilor cu CES.

Pentru a putea înțelege fenomenul de integrare a copiilor cu CES în învățământul de masa am luat decizia în 2018-2019 să lucrez ca profesor de sprijin, o experiență care m-a făcut sa văd și mai bine abilitățile care lipseau și erau necesare în formarea lor ca școlari. Am lucrat cu 30 de copii, de la clasa pregătitoare până la clasele a VIII-a și am interacționat cu familiile acestora.

Despărțirea a fost grea, dar am revenit acolo unde pot face cu adevărat schimbări semnificative, la preșcolari .

Ca specialist, pentru a oferi cele mai bune răspunsuri părinților și copiilor, am investit mult în mine, am urmat Facultatea de Psihologie

(2010- 2012) , continuând cu masterul specializarea Logopedie, apoi formarea în BCBA-Board Certified Behavior Analyst în cadrul Clemson University, South Carolina, USA și multe formari, cursuri, workshopuri de specialitate, precum: Supervizare și Management în Centrele care oferă servicii ABA , De ABA Masters; PROFESSIONAL Sensory Enrichment Therapy Certification, Mendability; Comportamente provocatoare, SON RISE cu Kate C. Wilde, etc.

În prezent coordonez activitatea centrului din Negrești- Oaș ABA THERAPY CENTER, ca și coordonator de programe ABA și logopedie. Mă ocup de elaborarea obiectivelor din planul de intervenție, ținând cont de fiecare arie de dezvoltare, dar și de toate persoanele implicate în acest proiect părinte-copil-specialist.

În parcursul meu ca specialist am ajutat peste 100 de copii să se dezvolte armonios și am răspuns părinților la diferite întrebări fundamentale în legătură cu dezvoltarea copilului lor. Am colaborat cu profesori și părinți la solicitarea acestora în intervenția și modificarea unor comportamente incompatibile cu mediul școlar sau cel de acasă.

Îmi doresc în continuare să ofer suport și servicii de calitate cât mai multor familii cu multă pasiune și dedicare, de aceea utilizez tehnici de analiză comportamentală aplicată pentru a viza obiective de tratament personalizat pentru fiecare cursant pentru a maximiza progresul.

Oraș: SATU MARE

Psiholog, Psihopedagog

ABA THERAPY CENTER

alinacrinafabian@gmail.com