LIVIA ELIZA SIMION

Psiholog

Livia lucrează de aproximativ 10 ani ca terapeut în recuperarea persoanelor cu tulburare de spectru autist și a celor cu tulburări de limbaj. Timp de doi ani ( septembrie 2008-2010 ) a efectuat un stagiu în regim de voluntariat la Spitalul Clinic De Psihiatrie Socola Iaşi, secția” Neuropsihiatrie infantilă ” (N.P.I. ). Cazuistica întâlnită în spital acoperă o paletă largă de tulburări emoţional-afective, comportamentale și de personalitate la pacienți cu vârsta cuprinsă între 3– 18 ani.
A lucrat ca logoped în cadrul Fundației de Cultură și Știință „Daco-Romania”- Iași, instituție ce are ca obiect de activitate recuperarea copiilor cu nevoi speciale de vârstă mică, activitate desfășurată în cadrul programului ” Șansa mea „, inițiat și finanțat de Organizația Nonguvernamentală ” Children on the Edge G.B. „.
În perioada 2010-2017 și-a desfășurat activitatea profesională în cadrul Cabinetului individual de psihologie Livia Eliza Simion, iar din iunie, 2017 este Președintele Asociației” Centrul de Terapie și Integrare a Copiilor cu Nevoi  Speciale”- CETI, Iași.
Experiența în domeniul evaluării clinice specifice copiilor diagnosticați cu autism s-a îmbogățit substanțial ca urmare a participării la două proiecte importante: un training privind intervenția asupra copilului cu autism, desfășurat în cadrul C.S.C. ” Sf. Andrei ” Iași, organizat de D.G.S.P.C. Iași, în colaborare cu Z.Z.G.- Olanda ( reprezentată de Anke van Wijk ) și S.D.R. – Olanda, ( reprezentată de Antoinette Smits) ( 2008-2010) și un alt proiect intitulat sugestiv ” Și ei trebuie să aibă o șansă! ” organizat de Colegiul Psihologilor din România, Asociația de Psihoterapii Cognitiv Comportamentale din România și Fundația Romanian Angel Appeal în cadrul căruia a absolvit cursul ” Intervenții terapeutice în recuperarea persoanelor cu tulburare de spectru autist.
Fundamente- aplicații terapeutice teoretice, în perioada 22-27.10.2011, la Iași și, a finalizat perioada de practică supervizată cu titlul ” Intervenții terapeutice în recuperarea persoanelor cu tulburare de spectru autist. Fundamente- practică supervizată” în perioada februarie- septembrie 2012.

Oraș: Iași

Titlul cursului: BCBA/ BCaBA Course Sequence Applied Behavior Analysis

Instituția: Clemson University

livia_simion@yahoo.com