RUXANDRA IOANA SASU

Psiholog

Absolventă a Facultății de Psihologie “Lucian Blaga Sibiu”, Ruxandra a debutat ca profesor de sprijin/itinerant într-o școală de stat, având ocazia de a lucra cu copii cu cerințe educative speciale.
În cadrul acestei școli, a realizat că îi place foarte mult să lucreze cu copiii și că aceasta este direcția profesională pe care vrea să o urmeze, așa că un an mai târziu a început munca de terapeut pentru copii cu nevoi speciale, în cadrul unui cabinet de psihologie.
În 2016 a avut prima data contact cu analiza comportamentală aplicată-ABA, unul din clienții cabinetului aflându-se sub coordonarea unor analiști comportamentali din Cluj.
Puternic convinsă de principiile ABA și extrem de motivată în a pune cât mai bine în practică planurile specialiștilor, în perioada următoare a participat la diverse cursuri în acest domeniu precum un curs RBT în Cluj, un curs de introducere în ABA la București, conferințele anuale organizate în București.
Următorii patru ani au reprezentat o perioadă de continuă dezvoltare, învățare și multă practică. A lucrat ca terapeut ABA, a început să fie shadow atât la grădiniță, cât și la școală, a lucrat 1 la 1 cu copii cu vârste între 2 și 17 ani, a susținut grupuri și programe de socializare pentru adolescenți cu autism.
Sub îndrumarea Lucianei Haloiu (BCaBA), a aplicat cu succes concepte teoretice, s-a familiarizat cu programe practice eficiente și și-a extins orizontul de așteptare.
De anul trecut se dedică cu bucurie propriului cabinet, unde lucrează cu 14 copii și două colege, cărora le împărtășește din pasiunea și cunoștințele sale, coordonând întreaga activitate.

Oraș: Sibiu

Titlul cursului: BCBA/ BCaBA Course Sequence Applied Behavior Analysis

Instituția: Clemson University - România

ruxandra.sasu87@gmail.com