Registrul analiștilor comportamentali din România

Înscrie-te în registrul analiștilor comportamentali din România!

 

În toamna anului 2021 Institutul ABA România, cu susținerea asociațiilor partenere si a comunității analiștilor comportamentali, a introdus în COR ocupația de Analist Comportamental.

Introducerea în COR a reprezentat primul pas necesar pentru că analiștii comportamentali să poată profesa în România.

OBIECTIVE 2023

Pe parcursul anului 2023 Institutul ABA România se va focusa pe continuarea demersurilor de reglementare a profesiei. Mai sunt încă pași de parcurs pentru a atinge 2 obiective:

  • Crearea standardului ocupațional pentru exercitarea profesiei
  • Înființarea unui organism care să acrediteze analiștii comportamentali din România

Este necesar să acționam împreună pentru a ne atinge aceste obiective și pentru a avea o comunitate a analiștilor comportamentali care colaborează și lucrează împreună pentru reglementarea profesiei și respectarea standardelor ce trebuie impuse la nivel național.

În data de 13 februarie vom organiza o întâlnire la care așteptam să participe toți analiștii comportamentali din România. În cadrul întâlnirii vă fi prezentată activitatea Institutului ABA România, demersurile făcute până acum și stabilirea pașilor următori precum și implicarea din partea comunității analiștilor comportamentali din România.

Este necesar că în acest punct să avem un registru al tuturor analiștilor comportamentali din România.

Așa putem avea o imagine clară a numărului de analiști comportamentali, atât a celor care au obținut acreditarea internațională oferită de BACB cât și a celor care au parcurs un program de formare recunoscut internațional însă nu au obținut și acreditarea oferită de BACB.

Data limită înscriere registru/ eveniment: 6 februarie 2023.

După completarea registrului vom reveni cu mai multe detalii legate de întâlnirea din data de 13 februarie ora 14.00, care va avea loc online, pe Zoom.

IMPORTANT DE ȘTIUT:

  • Înscrierea în registru nu este considerată înscriere că membru în Institutul ABA Romania și nu presupune achitarea vreunei taxe.
  • Înscrierea că membru se poate face urmărind pașii de înscriere din site.

Activitatea Institutului ABA România este susținută și sponsorizată de: Asociația Autism Voice, Asociația Help Autism, Asociația Lumea lui Arthur, Centrul Rainbow-Pitești, Asociația Învingem Autismul.

Echipa de lucru: Anca Dumitrescu, Ana Turtureanu, Daniela Bololoi, Camelia Frangulea, Luciana Haloiu, Geanina Bucuroiu, Iulia Lazarean, Andreea Stroe-Mățăuan.

Înscrierile sunt închise.