“Semnează Aici” – cadoul pe care îl primești la workshop-ul “Atelierul ABC – Un ghid de viață în parenting”

Asociația ABA România te invită la workshopul care-ți va schimba abordarea în parenting. Susținut de analiștii comportamentali recunoscuți internațional și mămicile Anca Dumitrescu, Andreea Stroe-Mățăuan, Ana Turtureanu și Geanina Bucuroiu, ”Atelierul ABC” nu-ți promite soluții general valabile, ci abordarea spre înțelegerea copilului tău: cum să-l asculți, cum să-i înțelegi comportamentul, cum să ai asteptări nu doar potrivite vârstei, dar și mai important, pe cele potrivite personalității copilului tău.

Workshop-ul are loc pe 29 septembrie la Cărturești Verona, București. Plătești doar 80 de lei dacă achiți până pe 7 septembrie.

 În taxă este inclusă gratuit și cartea ”Semnează aici“.

“Semnează Aici” este o carte pentru copii, părinți și profesori. Este, în primul rând, o poveste pentru copii, implicând problemele pe care aceștia le au cu familia, pentru ca toți membrii să învețe cum să trăiască împreună într-un mod cooperant și fericit. Varietatea personajelor, fără ca accentul să fie pus pe un anumit membru, face, în primul rând, identificarea cu un personaj mai ușoară.

Problemele lor nu sunt neobișnuite și, ca atare, sunt probleme pe care orice membru al unei familii le poate ușor identifica.

Povestea are toate elementele necesare: prezentarea timpurie a unei probleme, atât de importantă încât va menține interesul cititorului, urmată de o dezvoltare bogată a personajelor, pentru ca cititorul să cunoască personajele și să se poată identifica cu unele dintre ele. Dezvoltarea intrigii este construită ca o încercare de a rezolva problemele. Concluzia convingătoare  este că problema poate fi si chiar este rezolvată.

Tema prezentată este foarte importantă – relația dintre copii și părinții lor. Este interesant faptul că autorii au reușit să clădească relația între copii și părinții acestora, relația între ambii părinți și relația dintre copii în cadrul familiei, totul în același timp.

Maniera rezolvării problemelor familiei este unica contribuție în poveste.

Autorii prezintă un plan numit “contract” care, din păcate, este cunoscut mai bine printre profesioniștii care lucrează cu familii decât în rândul părinților.

Și dacă singura șansă ca procedura să reușească în cadrul familiei este traducerea conceptelor de “contract” în relația copil-părinte, atunci autorii au avut cea mai bună contribuție.

Titlul cărții, “Semnează aici”, sugerează atât soluția poveștii în sine, cât și sugestia îndreptată către cititor că aceasta este o abordare care merită încercată.

În esență, procedura se bazează pe introducerea unui “contract” (prin urmare, titlul cărții care sugerează asta “semnează aici”) pentru îndeplinirea unor sarcini sau pentru a manifesta o anumită conduita comportamentală.

Dar “Semnează Aici” nu se rezumă doar la sugestia îndreptată către familie pentru a încerca un contract. Implicarea directă a cititorului este ușor de realizat prin includerea unui draft de contract “do it yourself”, prezentând pas cu pas procedura pentru rezolvarea conflictelor interfamiliale, initial, de la o întâlnire a familiei, prin procedura de alegere a unei sarcini și a unei recompense pentru completarea cu succes a acesteia, completarea contractului și îndeplinirea acestuia.

Draft-ul conține numeroase exemple ale tipurilor de probleme apărute frecvent în cadrul unei familii și sugerează tipuri de contract care pot fi aplicate. Forme de renunțare sunt de asemenea furnizate.

“Semnează Aici” poate deveni o importantă contribuție în viața de familie. Într-o societate din ce în ce mai complexă, abordările care recunosc contribuția fiecărui membru al familiei la fericirea acesteia sunt binevenite. Contractele sunt mijloace simple, dar eficiente pentru rezolvarea numeroaselor probleme dintr-o familie – “Semnează Aici” îți spune cum.

Înscrie-te AICI la workshop, chiar acum, și pregătește-te să descoperi totul despre ABC-ul comportamental în parenting.